Úvod » Jezdecká přípravka - od 8 let

Jezdecká přípravka - zimní kroužek

publikováno 04.11.2021 (aktualizováno 06.02.2024)

 Skalický dvůr a jeho jezdecký klub nabízí jezdeckou přípravku pro děti od 8 let. Je možno přihlásit i děti mladší, ale to je již věcí konkrétní dohody.

Pravidelné lekce trvají 60 minut, cena je 500 Kč/lekce. Děti se učí koně si vyčistit, nasedlat a nauzdit nebo naopak odstrojit a ošetřit koně po ježdění. Zároveň se přitom učí kolem koně se pohybovat, zjistí, na co je třeba si dávat pozor, aby vše probíhalo bezpečně. Dále následuje 45minutový výcvik na jízdárně, kde se děti postupně učí ovládat koně v kroku, následně v klusu i cvalu. Po zvládnutí základního výcviku se jízdárenská práce kombinuje s vyjížďkami do terénu.

  Dětem se po celou dobu lekce individuálně věnuje zkušená instruktorka, která se nemění a velmi spolehliví koně a poníci zvyklí na takto malé jezdce i ošetřovatele, ti se naopak střídají. Samozřejmostí je zvláštní zřetel na bezpečnost dítěte, pokud dítě nemá vlastní bezpečnostní přilbu, u nás mu ji zapůjčíme, stejně tak i ochrannou vestu.

      Přípravku lze navštěvovat buď pravidelnou docházkou v určité dny, a to jednou nebo dvakrát týdně nebo jako individuální lekce vždy po předchozí domluvě s instruktorkou. Děti z přípravky se stávají členy klubu a náleží jim z toho vyplývající sleva na "Léto na koních", v zimním období mohou navštěvovat Zimní kroužek a vztahuje se na ně pojištění členů klubu.

V zimě – tedy v období od 1.12. do 31. 3. - se pravidelné lekce omezují nebo přerušují vzhledem k počasí a každý se domlouvá se svou instruktorkou individuálně.

V tomto období mohou děti navštěvovat Zimní kroužek vždy v sobotu od 10 do 13 hodin. Cena je 250 kč/den, na kroužek se nemusíte předem hlásit, prostě přijdete, když budete mít čas. Náplní kroužku je péče o koně a jejich stání, údržba sedel a uzdeček, příprava krmení, výuka lonžování a práce ze země, plus teoretická výuka formou her a videí. V případě příznivého počasí si děti zajezdí, není to však hlavní náplní, na rozdíl od jarní a podzimní přípravky. Děti mají k dispozici vytopenou klubovnu a teplý čaj. Doporučujeme teplou nepromokavou obuv, bundu, rukavice a svačinu.

Případné dotazy a registrace nových zájemců na tel: 602 540 381

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Víkendová soustředění s ubytováním.
Kondiční ježdění a výcvik jízdy na koních pro všechny.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace