Úvod » Různé, provozní řád, výroční zprávy, atd...

Provozní řád Skalického dvora.

publikováno 15.09.2014 (aktualizováno 29.01.2024)

V našem klubu platí provozní řád a naší  poviností je s ním seznámit každého návštěvníka. Jelikož jsme zjistili, že pro některé lidi nestačí jej umístit ke vchodu a na nádvoří, umísťujeme jej ještě zde.

Provozní řád  Sportovního klubu Skalický dvůr, Skalice 77,73801 Frýdek-Místek


Pro zajištění bezpečného provozu a zdraví neohrožujícího prostředí v prostorách areálu Sportovního klubu Skalický dvůr,Skalice 77,738 01 Frýdek-Místek 10, IČ26534851 (dále jen SKSD nebo areál) vydávám dle ustanovení odst. 2) § 132a) Zákoníku práce, jako součást prevence rizik, tento Provozní řád, který je závazný v rozsahu seznámení pro všechny osoby zdržující se v prostorách areálu na základě smluvního vztahu a další osoby, které prostory areálu navštěvují, stanovuji tato pravidla :

A. VŠEOBECNÉ POKYNY PRO NÁVŠTĚVNÍKY

  1. Všechny osoby před vstupem do areálu jsou povinny se seznámit s těmito pokyny.
  2. Areál je  návštěvníkům jimž byl vydán předchozí souhlas majitele areálu nebo jim pověřených osob přístupný každý den, a to v době platnosti letního času od 8.00 hod. do 20.00 hod.  a době platnosti zimního času od 9.00hod. do 16.00hod. Mimo tuto dobu je zakázáno vstupovat do areálu, vyjma členů klubu SKSD a pozvaných osob.
  3. Děti mladší 12 let mají pohyb po areálu povolen pouze v doprovodu osoby starší 18 let, která za dítě zodpovídá.
  4. Do areálu je přísně zakázán vstup osobám pod vlivem alkoholu, omamných a psychotropních látek, osobám nemocným nebo v karanténě. Rovněž je zakázáno alkohol do areálu donášet.
  5. Psy je povoleno v areálu vodit pouze na vodítku a s košíkem.
  6. Je zakázáno vstupovat mimo vymezené prostory. Do prostorů výběhu koní, stájí a dalších uzavřených prostor je povolen vstup pouze na zvláštní povolení a v doprovodu určené pověřené osoby.
  7. Je zakázáno odhazovat odpadky mimo určená místa  a jinak znečišťovat prostředí.
  8. Je zakázáno chovat se hlučně  a jakýmkoli způsobem plašit zvířata.
  9. Každý je povinen zabezpečit své věci tak, aby nedošlo k jejich zcizení, včetně odložených věcí v zaparkovaných vozidlech.

      10.  V areálu je mimo místa vybavené popelníky zakázáno kouření.

B. USTÁJENÍ, VÝCVIK KONÍ, KURZY A PROVOZOVÁNÍ REKREAČNÍHO JEŽDĚNÍ

1.VSTUP DO AREÁLU (stáje, jízdárna, pastevní odchov) A POHYB OSOB

  • 1.1. Areál je v provozu denně dle bodu A 1.
  • 1.2. Chod areálu řídí – majitel areálu, nebo osoba jím pověřená. Ve věcech výcviku je mohou zastoupit příslušný instruktor, trenér, nebo cvičitel (dále jen trenér).
  • 1.3. Vstup do areálu je povolen pouze členům SKSD, účastníkům kurzů, rekreačního ježdění, majitelům koní a nájemcům.Ostatním hostům pouze se souhlasem majitele areálu nebo osoby jím pověřené.
  • 1.4. Parkování motorových vozidel je povoleno pouze na vyhrazeném parkovišti před areálem.Vjezd do areálu je možný pouze po předchozím souhlasu majitele nebo jim pověřené osoby.
  • 1.5. Při příchodu do areálu je povinností každé osoby ohlásit se u majitele areálu, příp. osoby jím pověřené, nebo trenéra a respektovat jejich pokyny.Tito jsou oprávněni návštěvníky bez udání důvodů odmítnout popřípadě vykázat z areálu.
  • 1.6. Vstup do provozních prostor areálu , které bezprostředně nesouvisí s ustájením a pohybem koní a péčí o ně, je zakázán (sklady, kotelna, atd.). Vstup do šaten, přípravny a sedlovny je povolen pouze jejich oprávněným uživatelům. Ostatním osobám pouze v doprovodu oprávněných uživatelů.

 

 

2.PÉČE O KONĚ

  • 2.1. Ke koním lze přistupovat jen se svolením majitele areálu, osoby jím pověřené, nebo trenéra (cvičitele), nebo majitele koně, případně v jejich doprovodu. Vstup do stájových boxů, jízdárny a výběhů je bez těchto osob zakázán. Hrozí nebezpečí úrazu !
  • 2.2. Ve stájích a prostorách pastevního odchovu při zacházení s koňmi je nutné chovat se klidně, neběhat, nekřičet, nebo jinak plašit koně. Bez souhlasu majitele je zakázáno koně krmit.
  • 2.3. Před přistoupením ke koni je nutné koně dostatečně hlasitě oslovit a přistupovat k němu zpravidla z jeho levé strany. Na volném prostranství nikdy nepřistupovat ke koni zezadu a v případech, kdy není jiná možnost, koně důrazně oslovíme.
  • 2.4. Při výcviku a ošetřování koni je nutné dodržovat bezpečnou vzdálenost – buď stát těsně u koně, nebo v takové vzdálenosti, aby nemohlo dojít k zasažení kopyty, nebo kousnutí. Bez vědomí majitele areálu, osoby jím pověřené, nebo trenéra je přístup ke koním zakázán.
  • 2.5. Při manipulaci s koňmi ve stáji při místování, čištění apod. budou všichni koně uvázáni na ohlávce.
  • 2.6. Účastníci jízdy na koních,  vozech, saních nebo Ski-jöringu musí být vhodně oblečeni a vybaveni ochrannými pomůckami. Každý jezdec musí mít kvalitní jezdeckou přilbu schváleného typu, jezdecké boty nebo chapsy doplněné kotníčkovou obuví s rovnou podrážkou. Dále se doporučují : pružné jezdecké kalhoty a sportovní košile, nebo svetr s dlouhým rukávem a kožené rukavice. Je zakázáno nosit náhrdelníky, řetízky, náramky, velké prsteny a jiné předměty, které by se mohly snadno zachytit na výstroji koně.

3.JEZDECKÝ VÝCVIK, JÍZDA NA KONÍCH, V ZÁPŘAHU, Ski-jöring

  • 3.1. Před zahájením jízdy na koních, v zápřahu, nebo Ski-jöringu jsou účastníci i trenér povinni provést kontrolu sedlového materiálu a ostatní výstroje koně. Pokud zjistí závadu účastník, je povinen ji ihned nahlásit trenérovi.
  • 3.2. Při provozování Ski-jöringu si za lyžařskou výstroj zodpovídá v plné míře účastník.
  • 3.2. Všichni účastníci jsou povinni se chovat ohleduplně ke koním, k ostatním jezdcům, kolemjdoucím a k okolní přírodě. Účastníci zdraví kolemjdoucí první.
  • 3.3. Je vhodné, aby účastníci kurzů, rekreační jezdci, pravidelní jezdci, ošetřovatelé a další osoby podílející se na provozu areálu byli očkováni proti tetanu a doporučuje se, aby měli uzavřeno i úrazové pojištění. U dětí a mladistvých do 18 let musí dát písemný souhlas k jízdě a jakéhokoli pohybu kolem koní alespoň jeden z rodičů. U začínajících jezdců se doporučuje i souhlas ošetřujícího lékaře.
  • 3.4. Noví účastníci, kteří absolvovali jezdecký výcvik, nebo jezdili v jiné stáji, jsou povinni objektivně informovat trenéra o svých schopnostech. Trenér je povinen ověřit si tyto údaje kontrolní jízdou. Bez kontrolní jízdy pod dohledem trenéra nesmí nový účastník samostatně jezdit na koni.
  • 3.5. Jezdecký výcvik, jízda na koních, v zápřahu a Ski-jöring jsou provozovány na vlastní nebezpečí účastníků. Před zahájením musí účastník podepsat prohlášení, že si je tohoto rizika vědom (u dětí prohlášení podepíše jejich zákonný zástupce).
  • 3.6. Jezdecký výcvik, jízda na koních, v zápřahu a Ski-jöring je zakázán pod vlivem alkoholu, drog, nebo jiných psychotropních látek a je zakázáno při těchto činnostech jíst, pít, žvýkat, kouřit a telefonovat.
  • 3.7. Je zakázáno bez dozoru či povolení jezdit na travnatých plochách uvnitř areálu, k vyjížďkám možno použít přilehlých vnějších ploch. Jezdí se pouze na veřejných komunikacích,  cestách a ostatních plochách dle pokynů trenéra nebo průvodce.

4.BEZPEČNOSTNÍ POKYNY

  • 4.1. Každá osoba zdržující se v areálu, je povinna dodržovat bezpečnostní, protipožární, zdravotnické, hygienické, veterinární a jiné předpisy a pokyny majitele areálu, osoby jím pověřené, nebo trenéra a podmínky stanovené pro provoz stáje a jezdeckého areálu.
  • 4.2. V prostorách areálu jsou všichni uživatelé povinni dodržovat pořádek a čistotu. Každý je povinen uklidit použité věci a nářadí na určená místa a pokud způsobí nečistotu, ihned ji odstraní. To platí zejména v prostorách stájí, sociálních zařízení, sedlovně, šatnách atd.
  • 4.3. V celém areálu mimo vyhrazená místa (viz A 10) platí přísný zákaz kouření a zacházení s otevřeným ohněm. Pro práce s otevřeným ohněm (svařování apod.) musí být vystaveno písemné povolení s určením bezpečnostních opatření a požárních hlídek.
  • 4.4. Všichni účastníci jezdeckého provozu v areálu jsou povinni respektovat pokyny majitele areálu, osoby jím pověřené, nebo trenéra a to jak na jízdárně a v terénu, tak i ve stáji či na dalších místech souvisejících s jezdeckými činnostmi, nebo péčí o koně.
  • 4.5. Bez souhlasu majitele areálu je zakázáno umisťovat osobní předměty ve společných prostorách a stájích, přemisťovat předměty v majetku majitele areálu a používat v prostorách vlastní elektrické přístroje a zařízení.
  • 4.6. Po dobu konání sportovních a jiných akcí jsou všichni povinni respektovat opatření pořadatele a řídit se pokyny pořadatelské služby.
  • 4.7. Každý je povinen v případě úrazu osoby, nebo koně poskytnout první pomoc a v případě potřeby zavolat lékaře, nebo veterináře.
  • 4.8. Každý přítomný je povinen ohlásit majiteli areálu vznik požáru nebo situaci vyžadující zásah Policie ČR a v rámci svých možností učinit vše, aby zabránil šíření požáru či odvrátil hrozící nebezpečí.
  • 4.9. Ohlašovny na tel. číslech :

PRVNÍ POMOC 155

HASIČI 150

POLICIE 158

VETERINÁŘ  MVDr.Zbyněk Konvička 603540986

MAJITEL AREÁLU Milan Adámek 602708697 nebo Kamila Adámková 602540381

 

C. PRAVIDLA PRO NÁJEMCE BOXŮ

Další pravidla pro nájemce boxů jsou upravena samostatnou smlouvou o ustájení.

Všichni návštěvníci areálu, jezdci, účastníci kurzů, majitelé a příznivci koní jsou povinni tyto podmínky dodržovat, aby neubližovali koním, svému okolí a ani sobě a aby se jízda a práce kolem koní odvíjela ve vstřícném, přátelském a ohleduplném duchu.

Majitel areálu a jednatel SKSD

Milan Adámek v.r.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Víkendová soustředění s ubytováním.
Kondiční ježdění a výcvik jízdy na koních pro všechny.

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
     123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace